Rizs

Egyik alapvető élelmiszer a rizs - főleg Ázsiában és Afrikában. Legnagyobb rizstermelők Kína, India és Indonézia. Két csoportba oszthatók rövid és hosszú szemű rizs. A rövid szemű rizs a japán és thai konyhára jellemző, míg a hosszú szemű rizs indiai eredetű. Néhány rizsfajta: Basmati – Az indiai konyha alapétele. A Himalája lábainál termesztik. Hosszúszemű és kissé illatos – a neve is azt jelenti, hogy az illatok gyöngye. Íze aromás, kissé diós, remek ázsiai ételekhez, főleg indiai ételekhez. Rizottó – Apró, kerek, rövid szemű rizs. Az olaszok egyik alapétele. A rizottó rizs ideális desszertek, édességek készítéséhez is (pl a tejberizshez is). Jázmin rizs – Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez. Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak – így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez. Barna rizs – A barna rizs lehet rövid vagy hosszú szemű, de a rövid szemű egészségesebb, amely kiváló méregtelenítésre. A barna rizs hántolatlan, azaz nem koptatják le a korpát és a csírát (és nem is fényezik) így magas a rost, B vitaminok, mangán, magnézium, szelén és vas tartama, az egészséges táplálkozás egyik alapköve.

Forgalmazott termékünk:

SUREE szószok

A SUREE céget 1995-ben alapították, azóta a világ elismert gyártójává nőtte ki magát. Szószok, mártogatók: kiválóan alkalmasak különböző sültek, tekercsek ízesítésére. Kókusz sűrítmények: alkalmas ételek sűrítésére, vagy ízesítésére, pl. gyümölcsrizs Paszták: curry (több fajta), tom yum ételek ízesítésére alkalmas

Instant ételek

Általunk forgalmazott levesek, ételek vízelvonással észültek. Ezért lehetséges, hogy főzés nélkül, forró víz hozzáadásával ízletes, gyors ételt készíthetünk. A fogyasztó ízlésének megfelelően a fűszerezés változtatható.